İşkur, kulübün eski dönem kayıtlarına peyderpey ulaştıklarını, çıkan kayıtlara göre ayrıntıların ortaya çıkmaya başladığını söyledi.
Bilgisayardan silinen verileri geri getirme çalışmalarının devam ettiğini aktaran İşkur, “İlk yaptığımız incelemede Benjamin Tetteh’i 20 milyon liraya transfer etme talebi var. Bu talep olmasına rağmen o dönemin yönetimi futbolcuyu satmaktan imtina etmiş. 30-35 gün sonra aynı futbolcu Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City takımına bedelsiz olarak gitmiş. Geriye döndüğümüzde Tetteh’in eski kulübüne ve kendisine 3 milyon doların üzerinde borç var. Tetteh bedelsiz gönderilmişi, Yeni Malatyaspor’un hanesine 3 milyon 750 bin dolar gibi bir borç yazılmış” bilgisini paylaştı.
Benjamin Tetteh'in Hull City'ye bedelsiz transferiyle kulübün 3 milyon 750 bin dolar zarara uğratıldığını kaydeden İşkur, şunları söyledi:
“Yeni Malatyaspor’un Tetteh ve eski takımına borcu var. Bu konuya Acun Ilıcalı ve eski kulüp başkanı Adil Gevrek’in açıklık getirmesi gerekiyor. İşin içerisinde başka şeyler mi var? Kulağımıza gelen şeyler var. En net ve sağlıklı bilgiyi Acun Ilıcalı verecektir. Yeni Malatyaspor camiası olarak bir açıklama bekliyoruz. Ortaya karanlık bir alan var. Bir ay içerisinde ne oldu? 20 milyon para kazandıracak bir futbolcu, bedelsiz gidiyor ve kulüp kazandığı bir şey yok. Tetteh’in bizden alacağı var.”
Yeni Malatyaspor’a 100 milyon dolar geldi mi?
Yeni Malatyaspor Kulübü’ne 2022 yılında sanal pos yöntemiyle kaynağı belli olmayan 100 milyon dolar para girişi olduğu, bu paranın sanalı mı yoksa gerçek mi olduğunun tespit edilemediği bildirildi.
2.Lig ekibi Yeni Malatyaspor’da, kulüp avukatları eski yönetim (Adil Gevrek) dönemine ait hesaplarla ilgili incelemelerini sürdürüyor.
Avukatlar tarafından yapılan incelemelerde, kulübe sanal pos (mail order) yöntemiyle kaynağı belli olmayan bir para girişi olduğu, 2022 yılında kulübe giren paranın 100 milyon dolar olduğu iddia edildi.
Yeni Malatyaspor Kulübü Asbaşkanı ve Hukuk İşleri Sorumlusu Aydın İşkur, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na 4 kalemde eski yönetimle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
Savcılığa suç duyurusunda bulunmalarının birinci nedeninin kara para aklama olduğunu dile getiren İşkur, “2022 yılının ocak ayında onlarca ülkeden Yeni Malatyaspor'a sanal pos (mail order) yöntemiyle kaynağı belli olmayan bir para girişi var. Yeni Malatyaspor'un kara para aklama işi gibi bir sisteme dahil edilmesi gerçekten bizi üzdü. 2022'nin ocak-haziran dönemi arasında kulüp defterine baktığımızda o günün kuruyla yaklaşık 100 milyon dolar bir para var. Bu para geldi mi, sanal bir para mı, gerçek bir para mı? Gerçek paraysa nereye gitti? Ortada şaibeli değil. İddianın ötesinde sabit olan maddi vakalar” ifadelerini kullandı.
İşkur, Adil Gevrek’in kardeşinin sahibi olduğu şirketlere hiçbir sportif faaliyet olmamasına rağmen kulübün kasasından 20 milyon lira para transferinin yapıldığını tespit ettiklerini aktardı.
Yeni Malatyaspor’un 25 milyon dolar borcunun olduğunu kaydeden İşkur, “FIFA’da dosyalar var. Biz transfer yasağıyla mücadele ediyoruz. 80 çek yaprağımız kayıp, kime kesildiği belli değil. Silmiş oldukları binlerce veriyi bilgisayarda geri getirdik bunlar tek tek inceleniyor. Türk sporunda sadece Yeni Malatyaspor özelinde değil bazı yöneticiler kendi bulundukları makamı suisstimal ederek, reklam geliri olarak gösterilen gelirleri sanki kulübe borç veriyormuş gibi parayı çektiklerine şahit oldum. Burada da öyle bir durum söz konusu olabilir” dedi.