Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi'nde bulunan Özelif Sitesi'nde 6 Şubat depremlerinde Pazarcık merkezli ilk depremde Kilis Apartmanı'nda 27, Elbistan merkezli ikinci depremde Baydoğan Apartmanı'nda ise 4 kişi olmak üzere 31 kişi hayatını kaybederken, 22 kişide yaralanmıştı.
Kooperatif sitesi olan Özelif Sitesindeki Kilis ve Baydoğan apartmanlarıyla ilgili olarak tutuksuz sanıklar Ahmet Bayram H., Cahit A., Cemal C., İrfan V., Mehmet C., Sadettin Ç., Şahin P. Ve Yaşar K. hakkında, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" iddiasıyla acılan davanın yargılamasına Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.
Sanık Yaşar K., "Malatya Belediyesi'nde 1991-1994 yılları arasında İmar İşleri Müdür Yardımcısı, 1994-1999 yılları arasında ise Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım. Ruhsatlarda idari onaylı imzam vardır ancak binaların projeye göre yapılıp yapılmadığına ilişkin benim bir takip yükümlülüğüm yoktur, mümkün de değildir. Ruhsat verildikten sonra şantiye şefi ve teknik sorumlu, projenin yapılmasından ve uygulamasından sorumludur” beyanında bulundu.
Mağdur Ahmet Özbay, "Kilis Apartmanı'nda oturuyordum, beş sene burada yaşadık. İlk depremde birkaç saniyede burası yıkıldı, eşim vefat etti, çocuğum yaralanması nedeniyle bacağı kesildi. Ben enkazda üç gün kaldım. Elazığ depreminden sonra binada, kolonlarda çatlaklar vardı, bunu komşularımıza söylemiştim. Elazığ depreminden sonra evin içinde yürürken binanın sallandığını hissediyordum” dedi.
Mağdur Arif Korkmaz ise duruşmada, şunları söyledi:
“Kilis Apartmanı'nda eşimle birlikte yaşıyordum. 2018 yılında daireyi satın almıştık, o zaman çocuğum iki yaşındaydı. Evin salonunda çocuk oynarken binanın sallandığını hissediyordum. Depremden sonra eşim üç ameliyat geçirdi, kızım ameliyat geçirdi. Çocuğum salonda oynarken zıpladığında binanın sallandığını hissediyordum. Bu nedenle binanın çürük bir yapı olduğunu düşünüyorum."
Kilis Apartmanı’nda ailesiyle birlikte 6 yıl yaşayan mağdır Fırat Uğraş ise “Depremde eşimi ve bir kızımı kaybettim. Elazığ depreminden sonra binada çatlaklar vardı, gelip baktılar sağlam olduğunu söylediler. Evde yürürken ben de binanın sallandığını hissediyordum. Bu durum Elazığ depreminden önce yoktu, Elazığ depreminden sonra başladı” dedi.
Mağdur Salih Polat ise "Kilis Apartmanı'ndaki daireyi dört ay önce almıştık. Eşim depremde vefat etti. Ben ve kayınvalidem depremden iki gün sonra enkazdan çıkartıldık” diye konuştu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden Elazığ depremi sonrası yapılan hasar tespit raporlarının ıslak imzalı olarak mahkemeye gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.